A | B | C | D | E | F | G | H | CH | I | J | K | L | M | N | O | P | R | S | T | U | V | W | Z

Austrálie - Průvodce

Víza do Austrálie

V zásadě lze najít tři typy turistických víz:

1) Turistická víza do Austrálie

požadavky pro pobyt do 3 měsíců (víza typu eVisitors):

1 x vyplněný formulář 48R
kopie datové stránky pasu s minimální platností 6 měsíců po ukončení pobytu
Doba vyřízení víza do Austrálie je max. 1 týden pokud jde vše hladce. Celou žádost o turistická víza do Austrálie lze vyřídit prostřednictvím oficiální webové stránky australské ambasády www.immi.gov.au. Odpověď obdržíte během několika dnů. Pro podání žádosti nemusíte svůj cestovní pas nikam posílat a odpověď o udělení víza Vám přijde přímo na Váš e-mail.

Po udělení víz pečlivě zkontrolujte, zda se všechna data ve vízu shodují s Vaším pasem. Jakákoliv chyba může vést k znemožnění vstupu do letadla.

2) Turistická víza do Austrálie

platnost víza 1 rok od data udělení víza (e676 tourist visa) s maximální délkou pobytu do 3, 6 nebo 12 měsíců – dle žádosti.

Důležité upozornění pro oba typy víz: U žadatelů starších 70 let si může australská ambasáda vyžádat specialní lékařské vyšetření „Fit for Travel“ - cena vyšetření je od 1000 Kč. Ambasáda může také u tohoto žadatele vyžadovat smlouvu o cestovním pojištění. U žadatelů mladších 18 let je nutné doložit navíc:

vyplněný formulář 1229 (notářsky ověřený)
vyplněný formulář 1257 (v případě, že nezletilý cestuje bez obou rodičů)
souhlas necestujícího rodiče o vycestování nezletilého (notářsky ověřený)
kopii pasu necestujícího rodiče
kopii rodného listu cestujícího (notářsky ověřenou)
dále si ambasáda může vyžádat výpisy z bankovního účtu, potvrzení o zaměstnání, zvací dopis apod.

3) Tranzitní víza do Austrálie

Požadavky:

cestovní pas s minimální platností 6 měsíců po ukončení pobytu v Austrálii
1 x vyplněný formulář 876
1 x fotografie pasového formátu
rezervace letenky
Pokud cestující setrvává v letištním prostoru méně než 8 hodin, není tranzitní vízum potřeba.
Doba vyřízení víza:1 – 2 týdny
Platnost víza: 3 měsíce od data vydání s maximální délkou pobytu 72 hodin.

Adresa velvyslanectví:

Velvyslanectví Australského společenství
Mattielli Strasse 2
Vienna 1040
Tel.: 00431 506 740

Velvyslanectví České republiky v Austrálii Embassy of the Czech Republic
8 Culgoa Circuit, O'Malley
Canberra
Tel.: 0061–2–62901386

Dovolená Austrálie - další informace:

Další informace o dovolené v Austrálii najdete na http://www.cestadoaustralie.cz, nebo http://www.go2australia.cz.

Poslední editace textu: 5.8.2011 8:27
Další informace

Konvertor měn

 
Zdroj: penize.cz
REKLAMA